Чи можна очистити українську державу від корупції - і якщо так, то як це зробити? Свою думку з цього приводу в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює політичний радник, медіаексперт, в минулому перший заступник керівника НТКУ Олександр Харебін.

«З часів колоніальних воєн нічого не змінилося: купи вождя племені, і вивозь, що хочеш. Але якщо ми зулуси - давайте або це визнаємо, або перестанемо бути зулусами. Але це дуже складна робота. Потрібно розуміти, що ти приходиш мінімум на 8-10 років - за п'ять років серйозні реформи не провести, можна тільки заробити та піти. Якщо починати реформи, ти не заробиш - тебе або вб'ють, або, в кращому випадку, ти просто підеш весь обпльований. Ти повинен показати свою команду, показати свої цінності та цілі. Ти повинен розуміти, куди ведеш свою країну», - вважає Харебін.

Він нагадав відому обіцянку Лі Куан Ю «посадити трьох друзів» і поцікавився, як з цим йде справа в нинішній Україні.

«Друзів навіть не обов'язково садити, досить просто відсунути від потоків. Посадити одного - це в нашій ментальності буде якось зовсім не по-кумівськи. Але можна хоча б пред'явити претензії. А у нас все зовсім інакше: два міністри пішли, начебто добровільно, але вони продовжують вважатися членами команди», - говорить Олександр Харебін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив думку, що слабкість України анулювала всі міжнародні зобов'язання перед нею.

Також Харебін оцінив шанси Володимира Зеленського бути переобраним на другий термін.