Українці прагнуть до певного сьогоденного достатку замість того, щоб будувати власну національну ідею. Такої теми торкнувся політичний аналітик Олександр Кочетков у гостях в Олексія Толкачова у програмі «БДСМ» на YouTube.

«У нас, на жаль, немає духовної аристократії, тому що вона була знищена, а та, що не була знищена під час пролетарських революцій, була інтегрована до Москви. Бо імперія завжди найкращих, найсильніших та найпотужніших намагається інтегрувати з провінції до метрополії. Найкращі всі туди самі їдуть, бо там центр і можна реалізуватися найкраще, найшвидше, найуспішніше», - розповів він.

Кочетков сказав, що тому у нас нема оцих внутрішньо моральних авторитетів та в нас нема експертів. Аристократія духу, вважає він, може бути у кожного, якщо він зможе пройти певний шлях. У такої людини мають бути ідеали, гадає він, принципи та підкореність власної траєкторії життя морально-етичній меті і принципам.

«Коли людина має мету, яку поступово реалізовує, але ця людина з морально-етичними принципами, яка є аристократична духом – не живе задля власної самореалізації. Аристократична духом людина не бачить власну самореалізацію у відриві від суспільного щастя і блага всіх оточуючих. Я намагався сформулювати певну ідею нашого суспільного щастя, національну ідею, що українська національна ідея формулюється з гармонійної самореалізації кожного як суверенітет над спільним майбутнім», - підкреслив він.

Кочетков сказав, що в цій ідеї кожне слово має важливе значення.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Це сформульовано, але національна ідея та шлях до того самого суспільного щастя іде не тільки від розумників, які це фактично сформулювали, тому що далі мають прийти митці, які візьмуть певну національну ідею, яку сформулювали розумні люди та трансформують її в суспільство, де вона буде зрозуміла кожному», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Матвійчука, що постправда страшніша тим, що вона може сьогодні повністю конструювати реальність.

Також раніше Шараскін розповідав, що вся наша світова безпековість тримається на добрій волі тих, хто хоче її виконувати.

https://www.youtube.com/watch?v=cSIw-MiJtgI&feature=youtu.be