Коли ми говоримо про наш народ, то виникає відчуття того, що він недолюблений на всіх рівнях і Україну стає буквально шкода. Таку тему підняв український співак, поет, композитор, журналіст Анатолій Матвійчук в гостях у Олексія Толкачова в програмі «БДСМ» на YouTube.

«Я думаю, що одна з найбільших проблем є не тільки відсутність любові, бо, коли ти любиш людину, ти говориш їй правду, тому що ти занадто любиш і поважаєш цю людину. Треба знати і відчувати, якою є правда твого народу. А правда народу є важка, кривава та полягає в тому, що люди сьогодні її не чують, вони задихаються без правди», - акцентував він.

Матвійчук сказав, що ми сьогодні можемо говорити про постправду, яка активно зв'язана з інформаційним простором, в якому ми існуємо, це те що вигідно в даний момент тій чи іншій політичній силі, тій чи іншій промисловій групі чи олігархічному клану. Всі вони сьогодні мають свої телеканали, радіостанції, ствердив він, і кожен створює свою постправду.

«Але постправда страшніша тим, що вона може сьогодні повністю конструювати реальність. Ця постправда присутня у всьому і як її позбутися я не знаю. Сьогодні в політиці вибирають людей, які не злазять з телевізійних екранів, а це весь перший ешелон політиків, які у нас балотуються у всі органи влади. Тому що вони дуже сильно увійшли у свідомість людей, які вважають їх перевіреними, знайомими, прогнозованими», - підкреслив він.

Матвійчук резюмував, що люди не розуміють, що ці політики сформовані на основі постправди і чого від них чекати ніхто не розуміє. А люди купуються, вважаючи, що вони їх знають, тому що бачать впродовж десятиліть на телеекранах і не розуміють, як вони можуть їх обманути, впевнений він. Він вважає, що людям треба пояснювати і писати перед кожною програмою, щоб вони не були довірливими і не вірили у все, що їм кажуть, а думали.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Толкачова, що для росіян єдиний спосіб компенсувати комплекс неповноцінності - самостверджуватися у своїй величі.

Також раніше Толкачов заявляв, що в Україні більше свободи, ніж в Європі.