На сьогоднішній день Україна святкує і День пам'яті і примирення 8 травня, і День перемоги над нацизмом 9 травня.

Сучасний український мислитель, громадський діяч, філософ, футуролог, юрист Олексій Толкачов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як ставиться до святкування цих дат.

«Я б запропонував практично нічого з цим не робити, оскільки в розмаїтті настроїв визначається багатство і краса суспільства. Було б значно гірше, якби ми марширували загальним ладом, як марширують в Москві, або як до цього марширували в гітлерівському Берліні. Тобто тоталітаризм як раз визначається єдиною думкою і єдиною точкою зору на всіх, коли суспільство єдине з партією, а партія визначає, куди йти. Ну, в Росії зараз Путін визначає», - говорить експерт.

За його словами, в Україні значно більше свободи, ніж в РФ і навіть Європі.

«У нас неймовірна кількість свободи, і це оцінюють навіть європейці, які приїжджають з Брюсселя, з Парижа. Дійсно, українці живуть вільно і можуть собі дозволити значно більше, ніж в Європі», - сказав Толкачов.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Він зазначив, що українці дійсно мають різні точки зору.

«І при всьому цьому ми історично могли уживатися на своїй території, миритися, ладити і знаходити спільну мову. Доти, поки до нас не починають влазити сусіди», - констатує футуролог.

Толкачов нагадав, що, згідно з опитуваннями, близько 45% українців нормально ставляться до двох цих дат.

«Те, що є дві дати, це, знову ж таки, на мій погляд, чудово! І тут ми набагато ближче до здорового глузду і цивілізованого світу, ніж залишилася Росія», - резюмував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Ялі розповів про значення промови Путіна на Федеральних зборах.

Також Знай.uа повідомляв, що Томенко розповів, що робити з українською системою вищої освіти.