Український політик, заступник голови Секретаріату ВО «Свобода» Руслан Кошулинський вважає, що в національній збірній України мають грати лише українці. Про це він розповів у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла».

«Звісна річ, що спорт – це один із пріоритетів. Але якщо ми почали розмову «етнічне, не етнічне» - яскравий приклад. Нещодавно один із членів збірної України, грузин за національністю, змінив громадянство на грузинське. Тому що його дідусь перед смертю заповів йому, щоб він повернувся в Грузію і грав за збірну Грузії. Уявляєте, яка перспектива могла бути у спортсмена?», - каже Кошулинський.

Він розмірковує над тим, чи має значення національність людини.

«Будьмо щирі: я не знаю такої національності як співак, актор, спортсмен, режисер. Немає такої національності. Є українець, є поляк, вірменин, азербайджанець – які завгодно. Ми говоримо про те, що це національна збірна, і вона має всі атрибути національної збірної. Дуже люблю швейцарців, хорватів, неймовірно! Яка цікава гра з британцями. Неймовірні націоналісти! От вони будуть за своє битися. Це є змагання національних збірних. В українському спорті мало би бути ось це: я стою за свою», - зазначає політик.

Найяскравішим, на його погляд, приклад сучасності є Василь Сліпак, соліст Паризької опери, який загинув на Донбасі.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

«Є проблема МОЄЇ країни, я – всесвітньовідома особа, співак, якого знає світ. Я лишаю все і їду за свою країну. Оце завдання», - підсумовує Кошулинський.

Нагадаємо, Олександр Шевченко звернувся до співробітників "Альфи" СБУ з проханням надати свідчення можливої фальсифікації результатів виборів в 87-му окрузі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кулик зазначив, що на тлі Звіробій Кошулинський виглядав досить потенційно виграшним кандидатом.