У програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» український політик, заступник голови Секретаріату ВО «Свобода» Руслан Кошулинський пояснив різницю між політичним та етнічним українством.

За словами політика, націоналістом людина стає не з народження, вона ним радше відроджується. А обурення, пояснює він, починається тоді, коли з’являється нерівність через твій соціальний стан чи національну приналежність – це відчувається особливо закордоном, але також і вдома.

Кошулинський підкреслює, що на сьогодні населення України на 90% складається з етнічних українців. «Якщо українцям буде жити добре – то всім буде добре жити», - впевнений він. У приклад експерт наводить Ізраїль, що законом визначений країною ізраїльського народу, хоч там живе менше євреїв і є араби.

Сам політик критикує ідею радянської спадковості, на його думку, Україна – спадкоємиця УНР. «Якби влада добавила одну річ: про те, що Україна є правонаступником УНР, офіційно, законним правонаступником, а не СРСР – зовсім інакша специфіка думки», - пояснює він. Так само, каже Кошулинський, українська держава тягнеться від Київської Русі і є її юридичною правонаступницею.

Принагідно він звертається до досвіду інших країн, що мали ситуацію, подібну на українську. «Вони просто піднімають свої документи, накладають печатку – все, вони мають свою державність», - підкреслює Кошулинський. Зокрема, експерт говорить про поляків та прибалтів, які почали піднімати документи своєї попередньої державності, щойно проголосили незалежність.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Так само, зазначає він, із Латвією, особливо близькою Україні історично. «І тут Україна, яка не визнає батьків, не визнає свого державного досвіду», - констатує гість програми.

Як повідомляв Знай.ua, Кошулинський пояснив, як змусити всіх громадян України розмовляти державною мовою.

Також Знай.ua писав про те, що Кошулинський пояснив різницю між етнічними і не етнічними українцями.