У новому у блозі «in kyiv» транспортний аналітик Олександр Рак розповів блогеру Катерині Павловій про боротьбу за київську велодоріжку на Нивках, яку хотіли перетворити на парковку для авто.

«Мене обурює, коли просто беруть магістральну велодоріжку, яка фактично дублює червону гілку метро та обслуговує сотні тисяч киян і замість велодоріжки без усіляких погоджень роблять парковку, це мене просто обурює. А найбільше обурює, що комунальники тиждень нічого не робили, вони іноді приїжджали якісь адміністративні матеріали складали, а роботи продовжувались», - підкреслив він.

Рак розповів, що активісти намагалися відстояти свою велодоріжку, але їх сил виявилось не достатньо, тому він прийшов їм на допомогу та вирішив діяти прямо, тобто брати та демонтувати цю парковку власноруч. Звісно це привернуло увагу і всіх інших активістів та людей з цього району, які не знали про цю проблему, підтвердив він, одразу звернули увагу КМДА та ЗМІ.

«На жаль, питання з велодоріжкою наразі трохи загальмувалося, я розраховував, що воно трохи швидше буде вирішуватися. Але в мене є великий досвід лобіювання власних міських проєктів, тому я це проходив і розумів, що такі важкі міські проблеми, коли є інтереси багатьох сторін: велосипедистів, міської влади, потужного забудовника, магазину, який теж має свої зв’язки, і вони всі увійшли у клінч, тому цю проблему дуже важко вирішити одразу», - резюмував він.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Лепявка, що всі райони мають бути покриті трамваями, велодоріжками, якісними дорогами.

Також раніше Лепявко для Знай.ua розповідав, що з будь-якого району Києва можна буде доїхати велосипедною інфраструктурою до іншого району.