Гарне транспортне планування міста надає змогу людині обирати той вид транспорту, який в даний момент для нього зручніший. Таку тему обговорив транспортний експерт Богдан Лепявко у програмі блогера Катерини Павлової «in kyiv» на Youtube.

«Транспортне планування міста - це така система, яка надає людям опцію обирати транспорт, який тобі сьогодні потрібен. Якщо тобі потрібно їхати на невелику відстань на роботу з одним ноутбуком, то ти спокійно можеш їхати на велосипеді. Завтра тобі треба перевести трьох дітей в лікарню на огляд чи на щеплення в інший кінець міста – ти скористаєшся таксі або власним автомобілем, якщо він є», - розповів він.

Лепявко вважає, що якщо треба кудись їхати і робити багато переміщень через усе місто, то краще скористатись метро або трамваєм, щоб не стояти в заторах, якщо на велосипеді сьогодні не зручно. Щодня можна використовувати той вид транспорту, вважає він, який тобі підходить.

«Місто має надати своїм мешканцям якомога більше транспортних опцій для вибору і зручності. Всі райони мають бути покриті трамваями, велодоріжками, якісними дорогами, тоді люди будуть вибирати щодня те, що їм потрібно. Це дуже пов'язано, бо, розвиваючи громадський транспорт і велотранспорт, з'являється більше місця для автомобілів», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенка, що система тарифоутворення громадського транспорту працює по старій радянській системі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Також раніше Попенко пояснював, що гроші за рекламу отримує не «Київпастранс», а міський бюджет.