Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливої ​​недбалості прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і членів Кабінету міністрів при виділенні коштів з ковідного фонду на інші сфери державного управління, всупереч вимогам закону.

Ситуацію коментує політтехнолог, політичний експерт Олександр Кочетков у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

«НАБУ взагалі недбалістю не займається. НАБУ займається злим умислом в особливо великих розмірах високопоставлених чиновників», - каже експерт.

На його думку, якщо йдеться про недбалість високопоставленого чиновника, то в першу чергу необхідно провести службове розслідування за місцем його роботи – у випадку зі Шмигалем повинна зібратися урядова комісія.

«Що таке взагалі недбалість? Це людина не вчасно підписала документ і через це якийсь документ не набрав чинності», - сказав Кочетков.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Політтехнолог вважає, що те, в чому звинувачують Шмигаля, не може називатися недбалістю.

«Ось тут треба розбиратися. А чи не було тут наміру? Треба дивитися, куди вони (гроші, - ред.) пішли. Якщо команда на переказ грошей з ковідного фонду була, то вона була з самого верху з огляду на те, що прем'єр не суб'єктний», - зазначив він.

Кочетков стверджує, що в даному випадку відповідальність повинен нести ОП, тому що здоров'я нації безпосередньо впливає на обороноздатність країни.

«Національне здоров'я – це безпосередньо параметр обороноздатності. Будемо хворі – не будемо захищатися. Можна серйозну вибудувати ієрархію... Так ось, це питання до Офісу президента в першу чергу, але жодним чином не до прем'єра», - резюмував політичний експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Чорновіл заявив, що олігарх може стати і депутатом, і президентом.

Також Знай.uа писав, що Чаплига заявив, що влада хоче подовше затриматися.