Чи дійсно Китай зараз свердлить вікно в Європу? Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політтехнолог і політичний експерт Олександр Кочетков.

«У Китаю звужується вікно в Європу, а він хоче розширити його до дверей, а потім і до тунелю. Йому потрібно направити туди свої товари та фінанси. Раніше передбачалося віконце через Білорусь, але Китай, швидше за все, звідти відтіснять. Можливо, він шукає вікно через Україну. Ми не можемо використовувати інтерес до себе з боку багатих країн, але цей інтерес є. Нам потрібно встановити стабільні правила. Не так уже й важливо, будуть ці правила хорошими чи поганими – головне, щоб вони не змінювалися з кожною зміною влади. І той же Китай із задоволенням піде до нас з величезними вкладеннями. А зараз від нього просто взяли трохи грошей за відкликання підпису. Але це не співпраця, це сльози. Насправді там трильйони доларів, які б китайці із задоволенням стали вкладати у нас, щоб опинитися ближче до Європи», - говорить експерт.

Він зазначає, що у Китаю збираються взяти гроші на Велике Будівництво, а це проєкт перспективний.

«Якщо ми беремо у китайців гроші, щоб трохи від них відпиляти – це не співпраця. У такої країни, як Китай, гроші потрібно брати на розвиток високотехнологічних галузей, які ми потім зможемо використовувати», - вважає Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, політолог Максим Ялі заявив, що Сполучені Штати бачать в Китаї загрозу для себе.

Також Знай.ua повідомив, що Китай і Україна готуються встановити безвізовий режим.