Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів, навіщо Заходу врегулювання конфлікту на Донбасі. За його словами, при завершенні війни на Донбасі Захід почне знімати санкції з Росії, щоб розташувати її до себе і не допустити консолідації з Китаєм.

«Зеленського до кінця місяця чекають дві найважливіші зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом США Джо Байденом, під час яких йому буде чітко викладено позицію колективного Заходу по шляхах врегулювання конфлікту на Донбасі», - зазначив Ялі.

На думку експерта, головна мета США це розділити в політичному сенсі Китай і Росію, що, як зазначив політолог, неможливо без врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Адже саме незавершеність війни де-факто з Росією, а де-юре з «повстанцями» з псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР», як це прописано в Мінських угодах, і є головною перешкодою на шляху примирення Заходу з Росією і зняття з неї санкцій, щоб саме «відірвати» Росію від Китаю, який є головним суперником колективного Заходу за світове лідерство в найближче десятиліття. Це є головним стратегічним пріоритетом адміністрації Байдена сьогодні», - підкреслив Ялі.

За словами експерта, США бачить в Китаї загрозу, тому в інтересах США важливо не допустити консолідації Росії і КНР. Як зазначив Ялі, цей інтерес адміністрації Байдена поділяють також Німеччина і Франція.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що глобалізація порівнює рівень різних футбольних збірних.

Також Знай.ua публікував думку Ялі, що головний суперник Заходу не Росія, а Китай.