Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів про політику Заходу щодо Росії. За його словами, зараз проходить перезавантаження відносин між колективним Заходом і Росією, адже, як зазначив експерт, головний противник Заходу не Росія, а Китай.

«Ми бачимо всі свідоцтва про намічене перезавантаження відносин колективного Заходу з Росією після 7 років конфронтації і режиму санкцій. Головна стратегічна мета подібного геополітичного розвороту очевидна: для США і їхніх найближчих союзників головним суперником у боротьбі за світове лідерство є Китай, а не Росія», - зазначив Ялі.

За словами експерта, Заходу важливо відгородити Росію від Китаю, якому необхідні величезні природні ресурси Росії не тільки для технологічного розвитку, а й для майбутніх кліматичних змін.

«Дозволити Путіну увійти в історію в якості «миротворця» війни на Донбасі, а не агресора і руйнівника, винного в смерті понад 14 тисяч українців – цілком прийнятний варіант для Байдена», - підкреслив Ялі.

Крім цього, як зазначив експерт, представники ЄС підписали умови надання ПДЧ Україні так, що отримати його без зламу олігархічної системи в Україні – нереально.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Розуміє це і сам Путін, тому членство України в НАТО, яке є червоною лінією для Кремля, було порушено на саміті Байдена з Путіним лише мазком», - підкреслив політолог.

Нагадаємо, на Знай.ua Ялі пояснив, чому риторика Зеленського з приводу Мінських угод різко змінилася.

Раніше Знай.ua публікував слова Ялі, що Зеленський поїде до Вашингтона в кінці липня.