Політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар» розповів, як глобалізація вплинула на футбол. За його словами, це дало можливість гравцям з різних країн грати в найсильніших іноземних чемпіонатах, що посилило різні збірні тих країн, в яких свій чемпіонат не сильний.

«Головне питання: Чому і за рахунок чого так вирівнявся рівень гри команд, і чому вчорашні «темні конячки» і «середняки» дають бій і навіть «виносять» визнаних фаворитів?», - зазначив Ялі.

Як зазначив Ялі, річ у тім, що зараз в світі відбувається глобалізація, тому гравці з різних країн спокійно циркулюють по кращим чемпіонатам Європи, що значно покращує рівень збірних, в яких грають ці гравці.

«Подивіться, наприклад, на збірну Австрії, її ще називали «бундестімом», тому як абсолютно всі гравці є гравцями німецької Бундесліги. Чехія, Хорватія, та ж Швейцарія. У нас, наприклад, гру і результат роблять, в першу чергу, Ярмоленко, Зінченко, Малиновський і Яремчук, які грають в сильних європейських чемпіонатах», - сказав Ялі.

За словами експерта, у нас в збірній теж присутні гравці, які грають в сильних європейських командах, тому їх рівень досить високий, і вони є рушійною силою нашої збірної.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«І чим більше таких гравців в команді, тим сильніше вона грає», - сказал Ялі.

Нагадаємо, на Знай.ua Ялі заявив, що головний суперник Заходу не Росія, а Китай.

Раніше для Знай.ua Ялі розповів, навіщо Росії США в Нормандські форматі.