Політичний експерт та блогер Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, якою буде реакція Росії на співпрацю України з Китаєм.

Руслан Бізяєв розповів, якою буде реакція Росії на те, що Україна намагається налагодити співпрацю і з Європою, і з Китаєм.

"Я думаю, що Росія якимось чином спробує це все зробити так, щоб це йшло в рамках їх розуміння “Шовкового шляху”. В рамках ШОС. Швидше за все, вони будуть пропонувати Китаю як альтернативу певні преференції в цьому транспортному коридорі. З огляду на те, що Китай зараз досить активно намагається грати на афганському напрямі, я думаю, що з цього приводу будуть переговори", - сказав Бізяєв.

Він зазначив, що невідомо, чи піде Китай на переговори. Він пішов на переговори щодо Білорусі, але чи піде по Україні – неясно.

"Якщо не піде, в такому випадку, це буде цікавий момент, тому що Китай зараз ні в якому разі не буде лізти в політичне протистояння з Росією. Тому що ділянка російсько-китайського кордону — це поки що більш-менш спокійна, але єдина ділянка їхнього кордону", - додав Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За його словами, зараз багато хто видає бажане за дійсне, кажучи про те, що в України з Китаєм все добре.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі заявив, що Захід бачить в Китаї загрозу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українцям показали "вільні" країни Євросоюзу: від ізоляції до відкритих дверей.