Чи може Україна привести якісь аргументи на користь того, щоб Західна Європа не використовувала «Північний потік-2»? Свою думку з цього приводу в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політичний експерт, підприємець і блогер Руслан Бізяєв.

«Ніяких аргументів бути не може. Варто згадати, що «Турецький потік» вже йде на Балкани. Правда, з Туреччиною ми дружимо, так що це вважається іншою справою. Не буде ніяких варіантів. Зверніть увагу на динаміку заповнення підземних газових сховищ – вона істотно відстає від торішньої. Різниця за різними параметрами становить від восьми до тридцяти відсотків. Тому і ціна на газ постійно зростає. До кінця серпня або початку вересня в України не буде взагалі ніяких доказів на свою користь. До того ж один з трубопроводів будуть ставити на плановий ремонт». - зазначає експерт.

Таким чином, він не бачить ніяких передумов для того, щоб наша країна могла чимось підкріпити свою позицію.

«Україна може отримати якийсь кредит у вигляді компенсації – я думаю, Німеччина на це піде. Але транзит додаткових обсягів російського газу «Газпром» не бронює вже з жовтня. І якраз тоді повинна почати працювати перша гілка «СП-2». А в Німеччині християнські демократи можуть докласти зусиль до того, щоб новим канцлером став Лашет, а не хтось із «зелених», тобто опустити ціну на газ. Але для України й в цьому випадку не може бути ніяких гарантій», - вважає Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше економіст Юрій Атаманюк розповів про те, як Україна могла позбутися від «Північного потоку-2».

Також Знай.ua передавав пояснення Руслана Бізява, навіщо цей газопровід потрібен Європі.