У програмі «А як насправді?» футуролог Олексій Толкачов розповів, наскільки штучний інтелект вже замінив людину і як це впливає на зміни ринку праці. За його словами, інновації витісняють навіть IT-спеціалістів.

«У США скорочують юристів, тому що позовні заяви може складати нейромережа значно краще і не допускати помилок. А нові ліки вже винаходить штучний інтелект, тому що людині необхідне просвітлення, а штучний інтелект зіставляє мільярди фактів залежності якогось білка від якоїсь хімічної сполуки і розуміє, що проти цієї хвороби саме такі ліки можуть подіяти», - розповів Толкачов.

Він зазначив, що так само скорочують навіть журналістів. Футуролог привів в приклад інформаційне агентство Блумберг в США, в якому замітки про стан ринку цінних паперів уже пише штучний інтелект.

Крім цього, за словами Толкачова, багато хто помилково вважає, що освіта майбутнього – це бути айтішником, тією людиною, яка буде писати код для штучного інтелекту.

«В Індії у 2019 році вже було скорочено близько 40 тисяч айтішників і програмістів. Вони виявилися не потрібні, тому що штучний інтелект теж прекрасно пише код. Щоб ми розуміли, для Індії 40 тисяч айтішників – це невелика цифра, в порівнянні із загальною кількістю, але для України – це вся кількість айтішників», - зазначив Толкачов.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Стус пояснив, що таке цивілізація на прикладі людського організму.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що зараз карта світу змінюється, а ми поки залишаємося в позавчорашньому дні.