Політичний аналітик Володимир Стус у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів, що таке цивілізаційний аналіз і як його проводити.

«Це будь-який процес, який понад 5 років. Ось ваша програма «Культ особистості» – це зворотне. На цивілізаційному рівні особистості немає, діє об'єктивний закон. Більш того, це слабка теза. Сильна теза – цивілізація не складається з людей. А з кого вона складається? Вона має власну суб'єктність. У цивілізації власна логіка. І логіка цивілізації не в тому, щоб людям було добре... Ось як людина складається з клітин – у нас же немає пріоритету, щоб всі клітини були на місці. Головне ж – організм в цілому, особистість в цілому. Так і цивілізація», - каже експерт.

За його словами, цивілізаційний рівень можна вивчати тільки природничо-науковим методом.

«По-іншому не поєднати такі різні параметри різних дисциплін – вони непоєднувані. Ми зараз зберемо різних галузевих фахівців, посадимо їх колом, і вони не домовляться. Це буде цікава дискусія, але вона не призведе до результатів, які можна перевірити», - сказав Стус.

Він зазначив, що на даний момент цивілізаційний аналіз знаходиться в тій фазі, в якій фізика знаходилася у XVI столітті.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«І тут причина – занадто тривалі процеси. Те, що я не доживу – гарантовано. І онуки не доживуть до реалізації тих прогнозів. Потрібно перевіряти за тими прогнозами, які можливі», - резюмував аналітик.

Як повідомляв Знай.uа, Чаплига розповів про нульову декларацію на прикладі відомої казки.

Також Знай.uа писав, що Толкачов розповів, якою буде зброя майбутнього.