Футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, якою в майбутньому буде зброя.

"Яка зброя майбутнього буде? Я думаю, що ми будемо відходити від громіздких і великих моделей озброєння. Якщо ми пригадаємо історичний досвід, кожен раз людина захворює на гігантоманію, будує все більше, більше, більше. Потім все це обвалюється. Японці у Другій світовій війні побудували грандіозний лінійний корабель Ямато. Він був найбільшим взагалі, що могла створити людина. І що? Його знищило кілька сотень літачків. Які москітним роєм налетіли, подзьобали-подзьобали, величезний дорогий корабель вибухнув і все", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що йому одночасно подобаються тенденції мікроозброєння, але і лякають його.

"Ясна річ, що дрони і безпілотники значно дешевші літаків повноцінних. Тим більше в яких ще сидить живий пілот. Але навіщо ризикувати дорогою технікою такою масштабною, якщо можна запустити дрон? Дрони є великі дорогі, а от українці створюють дуже часто маленькі дрони. Запустили, ну, збили — нам не шкода. Ми ще один запустили. Таки війна на сході нас навчила, і просунула технологічно в створенні БЛА. А уявіть, якщо такий дрон стане зовсім маленьким?", - додав Толкачов.

Футуролог сказав, що його лякає, якщо дрон стане розміром з сантиметр. В такому випадку, він зможе залітати у відкриті вікна і підлітати до людей, щоб убити їх.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Не треба руйнувати інфраструктуру, не треба створювати біологічну зброю. Хоча ось знову, теорія про те, чи створений був Уханський коронавірус штучно або природно, нас підводить знову до висновку: може мікроскопічна, помітна тільки в мікроскоп фіговіна наробити таких проблем людству, що немає сенсу утримувати дорогу ядерну зброю", - підкреслив Олексій Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Кочевенко заявив, що Україна готова захищатися від РФ.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Немилостивий зазначив, що заробляти гроші на своїй армії — це не патріотично.