Закон про олігархів не має жодного сенсу. Так сказав політолог Юрій Атаманюк у своєму блозі, а також розповів про різницю між українськими та американськими олігархами.

За словами економіста, кожен американський олігарх створив свій бізнес і накопичив статки буквально з нуля. Зокрема, Атаманюк говорить про Рокфеллера і Форда, які розвинули нафтову та автомобільну промисловість у Сполучених Штатах. «Якщо ми говоримо про сьогоднішніх багатих людей Америки, то це інтелектуальні продукти: Microsoft, Apple», - підкреслює він. Натомість з українськими олігархами все інакше.

Експерт зазначає, що у 1990-х роках в Україні процвітала корупція, бандитизм, а відтак можна було нелегально забрати собі підприємство і збагатитися на ньому. Він зауважує, що протягом двох останніх років олігархи тільки збагатилися: вони контролюють підприємства, які, наприклад, виробляють електроенергію і встановлюють газові тарифи.

«Народ став жебраком. Цей закон – це лише риторика і піар-акція», - переконаний Атаманюк. Принагідно експерт висловлюється і щодо закону про олігархів: він буде неефективним, а відтак немає жодного сенсу. Натомість він радить використати закон про амністію для боротьби з олігархами.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що сила олігархів у руках їхніх людей при владі.

Також Знай.ua писав про те, що Чорновіл назвав деолігархізацію безпечною для олігархів.