Якщо олігархи втратять своїх людей у владі, то залишаться зовсім безпорадними. Так сказав економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі, міркуючи над тим, хто дійсно має вплив на життя населення.

Передусім Атаманюк запитує, хто відкрив ринок землі, адже це бажання не народу, що показують результати соціологічних опитувань. Отже, він робить висновок, що олігархи здійснюють вплив через своїх людей при владі. «Олігархи можуть існувати в країні, якщо ці хлопці з «фан-зони», тобто влада, не беруть на них телефонні трубки і не виконують їхні завдання?» - ставить експерт питання.

На думку економіста, представники олігархів при владі задовольняють їхні інтереси і псують життя громадянам. «Ми крадемо, консервуємо корупцію, беремо кредити, які віддавати нашим онукам, бо діти вже не впораються», - підкреслює він. Причину ж цьому Атаманюк бачить лише одну: «слуги народу» взяли під контроль і сформували всі гілки влади в державі.

Також він заперечує сильний вплив на Україну з боку зовнішнього управління: все так чи інакше залежить від рішень влади. Принагідно експерт додає, що нема у світі такої держави, яка змогла самотужки відновити власну економіку, не звернувшись по допомогу до Сполучених Штатів.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що «слуги» переплутали українців з собаками.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманюк розповів, як Україна могла позбутися Північного потоку-2.