Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі прокоментував заяву Галини Третьякової, що 5 тисяч вистачає для життя. За його словами, таким чином «слуги» фактично порівняли українців з собаками.

«У мене є собака вдома. Потреби собаки: корм, ветеринар, вітаміни і гуляти. Але якщо ставити людину на рівень цієї собаки, що якщо захворіє, щоб дали укол і нагодували, то в такому випадку її слова наповнюються сенсом. Ми ж говоримо про рух до Євросоюзу. Як прораховується прожитковий мінімум в країнах Європейського союзу?», - зазначив Атаманюк.

Економіст розповів, що в країнах Європейського союзу в прожитковий мінімум входить вартість утримання автомобіля, 10 днів відпочинку, самореалізація (курси, університет і так далі) і утримання квартири або її оренда.

«Тобто прожитковий мінімум це мінімум, який забезпечує гідне життя, яке відповідає сучасній людині. Але в даному випадку мова йде про те, щоб не померти. Дві різні парадигми (наша та європейська, - ред.)», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив експерт, уряд порівняв нас з собаками, думаючи, що єдина наша потреба – це підтримувати життєздатність.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, чому з України розмовляють ультиматумами.

Також Знай.ua публікував думку Атаманюка, що українці беззахисні перед підйомом тарифів.