Політолог Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, кому вигідно піднімати тарифи. За його словами, монополістам легко збільшити ціну на виготовлений продукт, тому що у населення немає іншого вибору.

«Будуть рости далі. Тарифи зупиняються завжди або професійним розсудливим урядом, який ми, на жаль, не маємо, або народними хвилюваннями, яких, сподіваюся, не буде. У нас все, що регулюється тарифами, знаходиться або в приватних руках, або в держпідприємствах, які очолюються через корупційну складову», - зазначив Атаманюк.

Як зазначив експерт, всі підприємства очолюються заради прибутку, так само і в ситуації з енергетичним сектором, а щоб збільшити прибуток треба зменшити витрати і збільшити ціну продукту.

«З витратами якось напівпрофесійно граємося, а збільшити доходи це легко – у тебе монополія. Придумали транспортування, якого ніколи не було в Україні, завтра придумають зберігання, післязавтра – договір «бери або плати», - підкреслив Атаманюк.

За словами економіста, українці беззахисні перед підйомом тарифів, тому що альтернативи у них немає, і цим і користуються монополісти.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

«Звичайно, будуть підвищувати ціни далі, тому що приплив валюти йде, фермери працюють, будівельні компанії працюють, і якщо немає грошей у старих батьків – заплатять більш-менш активні діти. Ось такі думки витають в кабінетах», - підкреслив Атаманюк.

Нагадаємо, на Знай.ua Атаманюк заявив, що під закон про олігархів підпадають тисячі українців.

Раніше Знай.ua публікував думку Атаманюка, що українські чиновники не викликають поваги у Заходу.