Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що під закон про олігархів підпадають тисячі українців. За його словами, багато людей, які не мають ніякого відношення до політики і ЗМІ мають 83 млн доларів.

«Дуже страшно якщо піде така тенденція, яка була 100 років тому – відібрати і поділити. Всі топ-олігархи заслуговують кримінального переслідування, але воно повинне бути з елементом конструктиву для суспільства і держави. Я б запропонував, щоб в податковій амністії це було все пакетом, тому що не можна робити економічні зміни в одному місці», - зазначив Атаманюк.

На думку експерта, закон про податкову амністію повинен вміщати в себе те, що олігархи від своїх активів повинні сплатити прибутковий податок в 18% по законодавству. Як запропонував експерт, топ компанії, які займаються аудитом, повинні оцінити активи олігархів і вартість приватизованих чорним способом підприємств, а потім з цієї суми вирахувати 18%.

«Олігархи це не ті, у яких 83 млн доларів, тому що з 83 млн доларів ми отримаємо 10 тисяч олігархів в Україні, які не є такими. Багатих людей багато насправді. Якщо ми говоримо, що хочемо гроші в бюджет і оздоровити економіку, то це повинно виглядати так: громадські слухання, щоб люди сприйняли спочатку такий закон і пояснити, чому для олігархів ми робимо 18%, а для решти бізнесу – 0%», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив Атаманюк, за рахунок легалізованих грошей бізнесменом можна було б послабити державний борг, просто поставивши умову про покупку державних облігацій на 10% від легалізованих коштів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, на Знай.ua Атаманюк заявив, що закон про олігархів – піар-хід.

Раніше Знай.ua публікував слова Атаманюка, що українські чиновники не викликають поваги у Заходу