Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що закон про олігархів – піар-хід. За його словами, він потрібен владі для зниження анти-рейтингу, який росте на тлі збільшення статків олігархів.

«Дуже багато навколо цього закону піару, тому що «Слуги», коли йшли на вибори, чітко розуміли, що вони професійні піарники і на що суспільство буде реагувати. Деолігархізація: ми всі думали, що це серйозно люди будуть щось робити, але насправді це був просто один з іміджевих ходів, який сприйнятий в суспільстві», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, пройшло 2 роки з приходом до влади партії «Слуга народу», але олігархи стали тільки багатшими. Як зазначає економіст, на тлі такого результату, а саме, що олігархи багатіють, а народ біднішає, влада вирішила запустити, за його словами, піар-акцію.

«Щоб поламати цей «анти-рейтинговий» настрій в суспільстві з'явився цей законопроєкт, тому що це не боротьба з олігархами. Коли борються з кимось, то про це не треба говорити. У нас достатньо законодавства, а від того, що навісите на когось ярлик «олігарх», ситуація не зміниться», - підкреслив економіст.

На думку експерта, закон про олігархів – це піар-хід від влади, щоб зупинити зростання анти-рейтингу на тлі збільшення статків олігархів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував слова Атаманюка, що українські чиновники не викликають поваги у Заходу.

Раніше Знай.ua поширював оцінку закону про деолігархізацію Атаманюка, що це замилювання.