Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що звільнення Коболєва ніяк не вплинуло на ставлення Заходу до України. За його словами, наші чиновники нічого собою не представляють, щоб впливати на ставлення Заходу до нас.

«Питання якогось чиновника в Україні на рівні президента США – це те ж саме, що слону б завадила інфузорія. Байден навіть прізвища цього не знає (Коболєв, - ред.). Це як намагаються представники «ЄС» розповідати про «величезну дружбу» Байдена з Порошенком, тільки контактів навіть немає ніяких», - зазначив Атаманюк.

Як підкреслив експерт, представники Заходу, за його словами, відчувають певну гидливість по відношенню до України через нещодавні заяви української сторони, в яких була критична оцінка Заходу.

«Саме люди представляють країну, можна поважати народ, але справу завжди мають (представники Заходу, - ред.) з представниками. Вони дивляться: прем'єр-міністр – ноунейм, міністри – ноунейми. Випадкові люди. А кар'єрні чиновники, наприклад як Ангела Меркель формувала Кабінет міністрів: там про кожного можна книгу читати», - сказав економіст.

За словами експерта, влада приймає неправильні кадрові рішення і наймає дилетантів, які ніякої поваги у представників Заходу не викликають, тому звільнення Коболєва ніяк не могло вплинути на рішення по зустрічі Байдена з Зеленським.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Атаманюка про закон про олігархів, що це замилювання.

Раніше на Знай.ua Атаманюк заявив, що в Україні немає проблеми зовнішнього управління.