Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що в Україні немає проблеми зовнішнього управління. За його словами, багато країн розвинулися за підтримки від США.

«Немає в Україні проблеми зовнішнього впливу. Це точно такий запущений наратив, як і проблема олігархів або коронавірусу. Багато країн розвиваються, попри перманентні військові конфлікти всередині і поза цих держав. Після Другої світової війни немає жодної країни в світі, яка б показала колосальне економічне зростання, не співпрацюючи з США», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, співпраця з США – абсолютно нормальна практика для більшості розвинених країн, які досягли економічного успіху. Експерт навів в приклад Китай, на території якого США побудували заводи і допомогли економіці Китаю.

«Все залежить від нас. Якщо при владі стоять люди, які нікчемні злодюжки і які розуміють, що у них є «татко» в ЦРУ або ФБР і їх прихоплять, а вони розуміють, що вони грабують цю країну і хочуть жити саме там (в США, - ред.) і в довгу треба вибудувати відносини, то вони будуть працювати в інтересах інших держав», - розповів експерт.

Як зазначив Атаманюк, якщо влада працює на Україну, робить її суб'єктною і розвиває її економіку, використовуючи американські інвестиції, то це не означає зовнішнє управління.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Атаманюк розповів, як повинна проходити політика деолігархізації.

Раніше Знай.ua публікував думку Атаманюка про закон про олігархів: Не можна припуститися помилки столітньої давності, коли знищували багатих – від цього бідні залишилися бідними