Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що для боротьби з олігархами законопроєкт не потрібен. За його словами, влада намагається замилити очі українцям.

«Я повинен відкрити вам «страшну» таємницю. Виявляється, в Україні є Податковий кодекс, а ще в Україні є Кримінальний кодекс, уявляєте? (Сарказм, - ред.). Весь набір українського законодавства дозволяв 2 роки тому за депутатським запитом щодо цього списку в Податкову службу написати запит, по якому вони виберуть і призначать перевірку», - зазначив Атаманюк.

За словами економіста, засуджувати людей, які потрапляють під термін «олігарх», можна було ще 2 роки тому, адже пункти, які передбачені в Кримінальному та Податковому кодексі, дозволяють вести справи проти цих людей, як зазначає експерт, і без закону про олігархів.

«Це замилювання. Нічого не заважає з ними боротися. Чому олігархи висловлюють побоювання? Просто в суспільстві владою відбувається зміщення акцентів: не може олігарх бути небезпечний, якщо прем'єр-міністр не бере на нього трубку і не виконує його вказівки – це стає відразу великий уразливий бізнесмен», - підкреслив експерт.

Як зазначає економіст, влада хоче змістити акценти уваги населення і відповідальність з себе.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Треба показати символ «ворога»: у нас винна Москва, Білорусь, коронавірус, олігархи і зовнішній вплив (сарказм, - ред.)», - підкреслив Атаманюк.

Нагадаємо, Знай.ua публікував скептичну оцінку Атаманюка щодо закону про олігархів.

Раніше Знай.ua поширював заяву Атаманюка, що не можна припуститися помилки столітньої давності, коли знищували багатих – від цього бідні залишилися бідними