Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі заявив, що не вірить в закон про деолігархізацію. За його словами, влада сама сформована за установками олігархату.

«З приводу того, що цей закон може посприяти боротьбі з олігархатом, скажу – не вірю. Це могло бути на самому початку: Теодор Рузвельт брав гроші у Рокфеллера, але він йшов на вибори з гаслами боротьби з олігархами і відразу почав боротися з Рокфеллером: поставив рамки, прийняв відповідне законодавство», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, за попередні два роки олігархи повністю підпорядкували депутатів в парламенті, призначили своїх силовиків і поставили своїх людей в Кабмін, РНБО і ОП.

«Тепер кажуть, що будемо з ними боротися. Зі своїми партнерами? Це вже називається свавілля – з партнерами не борються. Це просто піар-хід, боротьба за рейтинги. Дуже талановиті хлопці, які знають, що очікує суспільство і хоче почути, це суспільству дають», - підкреслив економіст.

Як зазначив експерт, реакція олігархів, яка пішла через їх ЗМІ, говорить про те, що вони уразливі і бояться, якщо держава, за словами Атаманюка, дійсно зібрала щось застосовувати проти них.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Проведіть аналіз як вони стали власниками тих активів – «все понесеться». Сьогодні це в медійній площині, тому олігархи і відповідають в медійній площині. Завтра влада піде в суд – і вони підуть до суду», - розповів експерт.

Нагадаємо, для Знай.ua Атаманюк розповів, як повинна проходити політика деолігархізації.

Раніше Знай.ua публікував думку Атаманюка про закон про олігархів: Не можна припуститися помилки столітньої давності, коли знищували багатих – від цього бідні залишилися бідними.