Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про роль України на світовій геополітичній арені. За його словами, сильніші держави будуть визначати нашу долю, тому з нами і розмовляють ультиматумами.

«Ультиматумами розмовляють завжди з тими, хто капітулює на милість переможця. Ми капітулюватимемо у зовнішньополітичній, економічній та енергетичній діяльності. У всіх державах, коли влада прагне розвинути свою країну і збільшити добробут громадян, то дипломатія і політика служать в інтересах економіки», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, в Україні в основі стоїть політика і дипломатія, яка полягає в тому, щоб з усіма посваритися, а економіці не приділяється належна увага.

«Тому з нами таким чином розмовляють. Що вони скажуть Україні? Що вони вирішать те і скажуть, і зроблять. Треба розуміти, що Америка після Другої світової війни домінувала в світі абсолютно. Нині це домінування загасає», - підкреслив економіст.

Як зазначив експерт, Америка слабшає, тому спостерігається скорочення долара на 1,5% в світових фінансових запасах. За словами Атаманюка, після Другої світової до 2000 року йшов процес «доларизації» економіки, а зараз навпаки.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

«До 2025 року очікується за різними економічними показниками, в тому числі валового продукту, що Китай обійде США. Ніякої «позиції сили» вже немає, тому що не можна говорити з «позиції сили» одній ядерній державі з іншою», - підкреслив експерт.

На думку Атаманюка, головні світові держави Росія, Америка, Британія і Китай будуть ділити світ, але тільки не фізично, а ресурсно-матеріально, тобто капітали, сировину та ринки.

Нагадаємо, на Знай.ua Атаманюк заявив, що під закон про олігархів підпадають тисячі українців.

Раніше Знай.ua публікував думку Атаманюка, що українські чиновники не викликають поваги у Заходу.