Український телеведучий і автор телевізійних проектів Ілля Ноябрьов у програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» розповів, яким був післявоєнний Київ.

«У Києві не було жодного магазину з вивіскою не українською. Все було українською! Це були 50-ті роки. І я пам'ятаю, що прилетіли наші якісь родичі з Росії... Вони ходили і весь час: «а що означає ґудзики? А що таке панчохи, шкарпетки?». Була перукарня, вони думали, що це пекарня... І вони прийшли булочки просити. Все було абсолютно українською. Радіомовлення було українською», - згадує телеведучий.

За його словами, дитячі казки 6 днів на тиждень були українською, і тільки один день – російською. А українську мову та літературу в школах викладали так, як не викладають зараз, зазначив він.

Ноябрьов додав, що жив на Подолі, і в його «інтернаціональному» дворі всі розмовляли тією мовою, якою їм було зручно, але всі одне одного розуміли. Наприклад, в його дворі, крім української та російської, звучали навіть ідиш і татарська мова.

Телеведучий розповів, що в той час люди не закривали двері, а всі вікна влітку були відчинені, тому у сусідів не було жодних таємниць один від одного. Крім того, він зізнався, що у них на весь двір був тільки один великий холодильник.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Тому мама була в добрих стосунках з господинею холодильника», - іронізує Ноябрьов.

А ось телевізори тоді були вже у багатьох, зазначив він. Але телеведучий згадав випадок, коли до них прийшло дуже багато гостей тільки заради того, щоб подивитися концерт Утьосова.

Як повідомляв Знай.uа, Єгорова розповіла, чому припинила співпрацю з телеканалом «Прямий».

Також Знай.uа писав, що Лузіна заявила, що Київ – це місто, яке завжди руйнується.