Член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів про арабів, які «хочуть скупити українську землю».

«Моя дружина вчора пішла в салон манікюрний. Заходить, і дівчата-манікюрниці між собою спілкуються… Кажуть: «Ти бачиш, скільки багато арабів приїхало і сім’ями гуляють по Києву?». А та, що поряд дівчину обслуговувала, каже: «Це через те, що ринок землі запустили. Вони, напевне, приїхали українську землю купувати». Українців навчили якісно сприймати негативну інформацію, але не сприймати позитивну», - сказав нардеп.

За його словами, в цьому винні політтехнологи та політики, і це потрібно змінювати якнайшвидше.

«Ще комуністична партія всім навіяла, що земля колгоспна. А до Радянського Союзу в українців якийсь період були історично думки, що земля тільки панська. Але до цього українці завжди володіли своєю землею, і ця історична справедливість повертається сьогодні», - каже Соломчук.

Він нагадав, що на початку 2000-них розпочалася приватна розбудова агробізнесу. Депутат зазначив, що земельна реформа мала вступати в дію ще тоді, але тоді це не було вигідно.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Романченко пояснив, як працює ринок землі і розповів про ціни на ньому.

Також Знай.uа писав, що українцям пояснили 5 способів купити і продати землю: все про ціни і документи в таблиці.