У програмі «Романенко. Бесіди» німецький політолог-міжнародник Андреас Умланд пояснив, чому для України більш реалістичний вступ в Європейський Союз, ніж в НАТО, а також розповів, на якому етапі готовності України ЄС буде складно відмовити нам у членстві.

Аналітик нагадав, що НАТО - це військовий союз, тому поки Україна перебуває в стані війни з найбільшою ядерною державою світу, цей союз не буде готовий приймати Україну до свого складу.

«Інша справа ЄС - це не військовий союз, і там питання вступу менш політичне і більш технічне. Якщо буде угода по асоціації повністю втілена і будуть реформи по децентралізації, проти корупції, буде ПМП для громадян союзу і так далі, в такій ситуації ЄС буде набагато складніше відмовитися від членства України, ніж НАТО», - вважає Умланд.

За його словами, НАТО завжди може сказати, що Україна повинна була вступити в альянс до початку війни з РФ, а зараз вони не можуть прийняти до складу країну, яка знаходиться в стані конфлікту, оскільки тоді НАТО теж стане його частиною. Європейський союз же, зазначає політолог, так не зможе сказати, оскільки тоді втратить своє обличчя.

Він також додав, що дуже сильним аргументом буде, якщо Україна буде готова хоча б на такому рівні, як Хорватія, коли вона вступила в Європейський союз. На його думку, Україна повинна підготуватися до такої стадії, і тоді ЄС буде складно відмовити нам у членстві.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«В ЄС там інше питання. Багато людей вважають, що це пов'язані і дуже схожі організації. Насправді, суть цих організацій різна. І, як не дивно, я думаю, що шанси на середньостроковий вступ України в ЄС вищі, ніж в НАТО», - заявив Умланд.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що Британія зараз має великий вплив на Україну.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Литвиненко заявив, що вступ в НАТО було б гарантією нашої безпеки.