Член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, коли ринок землі дасть прибутки до бюджету.

“Деякі економісти завжди казали, що обіг земель, я ринком землі не хочу називати, коли стартане, що це уже мільярди коштів відразу дасть до бюджету. Ні. Це реформа довга, і свої показники вона покаже через 5-7 років. Тому що ягідництво дає перший врожай на третій рік. Садівництво свої результати починає давати на 5-6 рік. Сівозміни — це 7-10 років. Зараз більшість 7 років. Сільське господарство — це довгий процес”, - сказав Дмитро Соломчук.

Він зазначив, що розвиток тваринницького комплексу триває близько 5-6 років, щоб досягнути певних показників.

“Земельна реформа дасть, що ми на полицях побачимо більше українських овочів. Тому що на сьогоднішній день у нас найбільший імпорт картоплі… Зараз імпорт заблокований, дали дотацію. Дали дотацію на картоплесховища, на посадковий матеріал, щодо овочівництва, і на органічне виробництво. Це перший раз нові такі направлення. Тваринництво було колись, техніка була колись. І садівництво цей рік також 80% іде компенсація за саджанці, що дуже важливо. Наступний рік плануємо суму збільшувати”, - додав Соломчук.

За його словами, чим більше буде розвиватися садівництво, тим це буде краще для екології та полиць у магазинах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Соломчук розповів про арабів, які “хочуть скупити українську землю”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт прогнозує боротьбу за надра в Україні після запуску ринку землі.