У програмі «Романенко. Бесіди» німецький політолог-міжнародник Андреас Умланд розповів, що ні в однієї з великих українських партій немає відносин з німецькими «Зеленими» і пояснив, чому вважає це парадоксом.

«Для України тут, мені здається, найбільший парадокс у «Зеленій партії». В принципі, це протягом 30 років, що жодна велика українська партія не має відносин з «Зеленими» в Німеччині, хоча це найбільш проукраїнська партія в Німеччині, вона виступає за вступ України в ЄС, проти Північного потоку-2», - розповів Умланд.

Він нагадав, що недавно співголова партії Робер Хабек після поїздки на Донбас висловився навіть за поставку зброї в Україну, що знову ж таки є дуже великим відходом від німецького мейнстриму на користь України.

«Але, тим не менше, ХДС має кілька партнерів - Тимошенко, Порошенко, Кличко, раніше - Ющенко, у них хоч відбавляй цих партнерів. Ліберал-демократи мають угоду з «Громадянською позицією» Анатолія Гриценка», - розповів Умланд.

За його словами, раніше були відносини між «Партією регіонів» і соціал-демократами в Європарламенті. При цьому аналітик зазначив, що не знає, чи є зараз відносини у Опозиційної Платформи з західними партіями.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку
Показати ще

«Але ось найбільш проукраїнська партія Німеччини, в чомусь може бути навіть найбільш або одна з найбільш проукраїнських партій Західної Європи не має тут партнерів», - каже Умланд.

Як повідомляв Знай.ua, Литвиненко заявив, що ми вступимо в НАТО, тільки коли ми будемо здатні захистити себе самі.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Єрмолаєв заявив, що колективний Захід залишився в минулому.