Колективний Захід залишився у минулому. Так сказав ексдиректор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв у програмі Руслана Бізяєва «Культ Особистості».

Гість програми розповідає, що колективний Захід тримався ще протягом кількох десятиліть по Другій світовій війні, але не сьогодні. «Світ змінився», - констатує він.

Як пояснює Єрмолаєв, зараз Захід розколотий і перебуває у конфліктах і суперечках. «Де явно видно британсько-американський альянс, який робить ставку на власну силу і власну гру», - коментує він. Також, додає експерт, розкол є й у Європі та ЄС.

Зокрема він виділяє Німеччину та Францію як локомотив формування співтовариства. За його словами, це ядро колись підтримувало ідею швидко полишити союз націй і перейти до конфедералізму чи федералізму. Принагідно Єрмолаєв згадує і про зупинену дискусію щодо європейської Конституції.

«І ми маємо справу з амбіційною центральною Європою, яка намагається об'єднатися», - додає він. З іншого боку, експерт вбачає певні конфлікти і всередині центральної Європи, зокрема, йдеться про амбіціозність Польщі та Угорщини, які є полюсами регіонального впливу.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв заявив, що Китай стає центром нового геополітичного полюса.

Також Знай.ua писав про те, що Єрмолаєв попередив про початок третьої глобалізації світу.