Чим закінчиться скандал навколо продажу Агентством по розшуку і менеджменту активів (АРМА) земельних ділянок компанії «Ашан»? Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує заступник голови цього відомства Володимир Павленко.

«Питання про продаж земельних ділянок, які належали« Ашану», потрібно розділити на дві частини. По-перше, чи мала АРМА право продавати цю землю? Моя відповідь на це питання: так, мала. По-друге, правильно чи були продані ці ділянки? Очевидно, що ні. У справі з продажем ділянок «Ашана» було занадто багато порушень. Але Велика палата Верховного суду відповідає тільки на перше питання, а на друге вже відповідь відома: АРМА продала майно неправильно, і ця угода вже скасована. Ключове питання – перше. А суд кожен раз слухає представників сторін – і відкладає справу на два місяці. Тепер вона повинна розглядатися вже в жовтні», - говорить представник відомства.

На його думку, Верховний суд сам не хоче приймати в цій справі певне рішення, оскільки воно виявилося занадто складним.

«Єдине питання, яке залишилося: чи має АРМА право самостійно вирішувати, чи продавати їй якийсь актив? Зараз його розглядають у Верховній Раді. Нюанс в тому, що зараз по всім активам, які перебувають у нашому управлінні, немає вироків. Справа може розглядатися і рік, і два, і десять років. А активи простоюють», - зазначає Володимир Павленко.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше нардеп Валентин Наливайченко звинуватив керівництво НКРЕКП в тому, що воно дозволяє паразитувати на «Енергоатомі».

Також Знай.ua повідомив, що, на думку економіста Руслана Осипенка, всі українські активи опинилися під загрозою.