Футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому Україна і Росія не один народ, незважаючи на спільну історію.

"Поява статті українською мовою на сайті Кремля — ​​особисто для мене була взагалі тріумфом. Українська мова таки зазвучала. Вони таки визнали її існування... Історики можуть те, чого не може Бог. Вони можуть змінювати історію, і вони можуть переписувати її як завгодно, під догоду політичному правлячому класу", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що в України і Росії є спільна історія, і частина людей розмовляє російською мовою, але при цьому — це не означає, що вони говорять однією мовою.

"У нас різні розуміння, цінності, суті, вектори, якості взаємини між людьми. Так, у нас був певний спільний період історії. Але треба визнати, що з поляками нас об'єднують не менш тісні зв’язки. І в певному сенсі, коли гетьман Виговський підписував угоди з Великим князівством Литовським і Річчю Посполитою — він підписувався як великий гетьман руський. І ось тут виникає велике питання, у нас було колосальне минуле з білорусами, литовцями, поляками. Ми можемо говорити, що ми з ними один народ. Нам же вистачає мізків розуміти, що ми не один народ", - додав Толкачов.

За його словами, просто Україна могла на певному історичному етапі об'єднувати свої зусилля з іншими народами.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Микола Томенко зазначив, що незалежна Україна — головний ворог Путіна.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Умланд заявив, що він не вірить у відлигу між Заходом і Росією.