У програмі «Романенко. Бесіди» німецький політолог-міжнародник Андреас Умланд озвучив свої припущення щодо завершення будівництва і початку роботи Північного потоку-2, назвавши основні умови для його запуску.

«Я думаю, що з Північним потоком-2 ще не вирішено. Я тут маю іншу спекуляцію, можна так сказати, ніж інші аналітики, які вважають, що він буде добудований і запущений в найближчому майбутньому», - говорить Умланд.

Він зазначив, що коли він дивиться на політичну ситуацію в ЄС і в США, у нього з'являються думки, що чим більше буде наближатися запуск Північного потоку, тим більшою буде мобілізація значущих політичних громадських сил проти цього потоку і в США, і в ЄС, і навіть в Німеччині.

«Чесно кажучи, я собі не можу уявити, що цей потік дійсно запрацює, якщо не буде істотного поліпшення в російсько-українських відносинах. Якщо це станеться, якщо Донбас повернеться під контроль Києва - тоді так, тоді це може статися. Але без таких істотних зсувів - я в це не вірю. І я не вірю у відлигу між Заходом і Росією», - заявив Умланд.

За його словами, зараз є подібні сигнали, як, наприклад, зустріч Байдена з Путіним, запрошення Путіна на саміт ЄС від Макрона і Меркель. При цьому, зазначає Умланд, відразу пішла мобілізація сил, які проти цього. Аналітик додав, що навіть голландський прем'єр-міністр висловився проти запрошення президента РФ на саміт ЄС.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

«В цілому, і зараз теж йде мобілізація всередині США проти Північного потоку-2 і цього зближення Байдена з Путіним», - зазначив Умланд.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Бізяєв вважає, що Німеччина віддала Франції політичну пальму першості в ЄС.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, як Україна могла і позбутися від Північного потоку-2.