Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів про стратегію відволікання уваги. За його словами, вона використовується владою, щоб відвернути увагу громадян від явних проблем і при цьому продовжити вести свою політику, не підлаштовуючись під народ.

«Базовим елементом соціального контролю є стратегія відволікання уваги. Мета – відволікти увагу громадськості від важливих питань, що вирішуються політичними і економічними елітами», - зазначив Бортник.

За словами експерта, політичні та економічні еліти можуть спеціально перефокусовувати увагу громадськості від важливих питань методом затоплення інформаційного простору безперервною подачею незначної інформації.

«Стратегія відволікання важлива, щоб не дати громадянам можливість отримати важливі знання в галузі науки, економіки, психології та кібернетики. Постійно відволікаєте громадян від важливих соціальних проблем, тримаючи їх в полоні питань, які не мають реального значення. Суспільство повинно бути зайнятим», - підкреслив Бортник.

Як зазначив політолог, в нашій українській дійсності ми постійно стикаємося з великою кількістю непотрібної інформації, яка займає більшу частину отриманої інформації людьми.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Особливо, я це часто бачу в частині використання патріотизму, мови і гуманітарної політики. Як тільки глибоко залізуть в наші кишені – обов'язково побачите мовний скандал», - сказав експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, що зажадав Зеленський від представників Заходу.

Також Знай.ua повідомляв, що Бортник заявив, що п'ять реформ Блінкена це «домашнє завдання» для Зеленського.