Політолог Вадим Трюхан в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чому Україні потрібно позбавлятися від газової залежності.

“Наркоману, коли він вже є хронічним наркоманом і може вмерти, йому не дають померти тим, що підтримують наркотиками. В мене таке враження, що Україна цю трубу вже як наркоман використовує, як соломинку, за яку хапається. Нам треба переходити на абсолютно інші види економіки. На абсолютно інший вид послуг. Нам треба позбавлятися від залежності, не тільки від труби, а й від Росії”, - сказав Вадим Трюхан.

Він зазначив, що Володимир Зеленський вимагав перенести обговорення газових питань у Нормандський формат, оскільки востаннє транзитний контракт на 5 років був підписаний саме за результатами саміту у Нормандському форматі в 2019 році.

“Тоді для багатьох оглядачів це було дивиною — як це так, питання газу змішали, фактично з питаннями безпеки. З питаннями, які стосуються відновлення територіальної цілісності в частині Донбасу. Бо експерти робили висновки, що йдуть певні торги. Газ в обмін на частину суверенітету України там. Ці висновки, на щастя, не підтвердились, нічого не змінилось в цьому плані. Більше того, ми отримали ці кошти по Стокгольмському арбітражу”, - додав Трюхан.

За його словами, наразі знову виникла подібна ситуація, і він боїться, що йтиметься про серйозні торги.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

“Путін, розуміючи, що тоді його десь кинули, він зараз буде більш жорстко ставити умови. Наприклад, це ті ж самі вибори (в ОРДЛО, - ред.) прямо зараз і вже. Легітимізація бойовиків. Наприклад, це чітка декларація про те, що Україна не буде членом НАТО. От такого плану. Про такого плану речі йдеться. І, наприклад, якесь поновлення переговорів про якусь бутафорську участь України у Єдиному економічному просторі. От такі там ставки”, - підкреслив політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв зазначив, що “Турецький потік” вже йде на Балкани.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Решмеділова розповіла про політику ЄС щодо Росії: “Однією рукою ми санкції накладаємо, а іншою рукою тиснемо руку Путіну”.