У новому випуску програми «Розвилка» на каналі Руслана Бізяєва з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв розповів про синхронність між вояжем Зеленського в Берлін, статтею Путіна і відставкою Авакова.

«Політика - це завжди система і перш ніж якась конструкція вводиться в публічну площину, вона ж і створюється. Але треба звернути увагу, в якому тоні обговорювалися підсумки візиту Зеленського в Берлін за кілька днів до його початку, і як обговорюються результати. Відставка Авакова - це тригер внутрішньополітичної кризи. Стаття Путіна - це червоні лінії», - підкреслив він.

Бізяєв сказав, що зараз оформилися два глобальних союзи. Перший, умовно кажучи, Євразійський, вважає він, це Пекін, Москва, Берлін і Париж і їхні ситуативні союзники, а другий – це Вашингтон, Лондон і їхні ситуативні союзники. У чомусь ці два блоки можуть співпрацювати, впевнений він, про що говорить візит Керрі до Москви, а в чомусь вони розходяться.

«Ось у питанні України вони поки концептуально розходяться. Але це не завадить їм в якихось моментах виробити єдину концепцію, наприклад, за поточним варіантом Мінська або формулою Штайнмаєра. Інша справа, я поки не розумію, як Верховна Рада буде виконувати канонічну частину Мінських угод. Найголовніше як це буде сприйнято в суспільстві, і які будуть наслідки», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що в своїй статті Путін дав зрозуміти, що весь пострадянський простір належить йому.

Також Знай.ua писав, що Арсен Аваков звільняється з посади глави МВС.