У новому випуску програми «Розвилка» на каналі Руслана Бізяєва з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог Руслан Бізяєв розповів, що стаття Путіна – це як ультиматум Заходу і жирна червона лінія для НАТО і США.

«Якщо ми візьмемо історичний аспект, то там не все так однозначно, бо якщо ми візьмемо базовий документ створення СРСР, то в територію сучасної Росії не входили ні Південний Сахалін, ні Курили, ні Калінінградська область. Вони всі стали складовою частиною РФ за підсумками Другої світової війни, як Західна Україна і Західна Білорусь», - підкреслив він.

Бізяєв повідомив, що вся низка подій, які ми спостерігаємо останні три дні і швидше за все будемо спостерігати протягом кінця всього політичного літа, можуть призвести до дуже серйозних пертурбацій і перестановок у внутрішньополітичній ситуації в Україні. Відставка Авакова відбулася не просто так, вважає він, а це зняли останній запобіжник перед кризою.

«У своїй статті Путін говорить про те, що все, що знаходиться на пострадянському просторі, як мінімум в його європейській частині, належить йому. І він не дозволить або буде робити все можливе, щоб ці червоні лінії не були пересічені. І судячи з ситуації з кораблем Defender, Путін готовий до найрадикальніших кроків», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що нинішній канонічний Мінськ - це Гордіїв вузол.


Також раніше для Знай.ua Бізяєв розповідав, що у Росії повинна бути більш гнучка концепція.