Якщо влада гратиме на почутті провини громадськості, то всі її революційні настрої розвіються. Так сказав політолог Руслан Бортник у своєму блозі.

Бортник пояснює, що влада може дуже легко пригнітити всі революційні настрої українців, просто посиливши їхнє почуття провини. «Замість того, щоб повстати проти існуючої системи, індивідууми почуваються безпорадними і займаються самоїдством», - констатує він.

Як каже експерт, люди в такому разі просто звинувачуватимуть самих себе: погане життя їм зробила не влада, а вони самі, для кращого їм не вистачає інтелекту та здібностей. «Це неправда, це технологія управління», - підкреслює Бортник. Водночас він додає, що за такого розкладу влада зможе не лише повернути собі контроль над державою, але й над рейтингами.

Принагідно політолог нагадує про слова «Ви самі винні», що так часто звучать у суспільства. «Це призводить до депресивного стану і фіктивно призводить до стримування дій людини, а з бездіяльністю немає і революції», - зазначає він. Отже, Бортник підсумовує, що влада має метод стримування революційних настроїв народу, треба лише переконати його у власній безпорадності.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів, що зажадав Зеленський від представників Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник назвав п’ять реформ Блінкена «домашнім завданням» Зеленського.