Уповноважена Верховної Ради з прав людини з 2012 по 2018 рік Валерія Лутковська в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповіла, чи є нинішні дії РНБО незаконними.

«Це все абсолютно незаконно. Це все суперечить Конституції», - заявила вона.

За її словами, сьогодні потрібно витратити серйозні зусилля, щоб довести вину тієї чи іншої особи в контрабанді або тероризмі, оскільки в Україні кваліфікована адвокатура, а підозрювані мають ресурси, щоб дозволити собі кращих адвокатів.

"Але, в рамках змагального процесу — будь ласка! Доведіть мені, що та чи інша людина має дійсно відношення до терористичної діяльності. Але тільки доведіть, і нехай буде рішення незалежного суду. І нехай буде рішення, яке вступило в законну силу. Я після цього поаплодую державі, і тим спецслужбам, які змогли це довести. А так, без доказів, просто рішенням дорадчого органу, який набрав чинності завдяки указу президента, це не робиться", - додала Валерія Лутковська.

Вона зазначила, що після цього йдуть певні економічні наслідки для людей, що є порушенням їх права на справедливий суд і права не бути звинуваченим без рішення суду.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ляшко заявив, що РНБО повинна ввести санкції проти Тарасюка і всіх членів НКРЕКП.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лутковська розповіла про крах державності в Україні: "Це відверте порушення Конституції".