Політичний консультант Олександр Харебін в ефірі "Романенко Бесіди" з Юрієм Романенком розповів, які існують три версії звільнення міністра МВС Арсена Авакова з посади.

"Я б поставив питання: чому зараз? Це важливе питання, без розуміння... Є три сценарії. Сценарій перший: Арсен Борисович дуже добре розуміє, що триматися за владу при автократії Зеленського — це погано. Зеленський неодноразово повторював щодо своїх членів команди: "Ті, хто йдуть на прохання, ті залишаються членами команди. Ті, хто намагається розповідати про свої здобутки, права — швидко вилітають з обойми, про них забувають", - сказав Олександр Харебін.

Він зазначив, що так було з міністром охорони здоров'я Максимом Степановим.

"Цілком ймовірно, що в ситуації, коли Володимир Олександрович разом з Андрієм Борисовичем вирішили консолідувати майже всю повноту влади, поки крім Верховної Ради, Арсен Борисович прийняв рішення: “А давайте я постою в стороні. Хочете, щоб я пішов? Я йду. І почекаю". Тобто, видиме розлучення, воно досить спокійне. Ми бачимо, що немає ніяких публічних заяв, агресивних заяв. "Честь маю" — це максимум", - додав Харебін.

За його словами, другим сценарієм є те, що Україна починає цикл переговорів з партнерами, про що говорять контакти з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і можливі контакти з президентом США Джо Байденом.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Імовірність того, що за підсумками женевської зустрічі Путіна і Байдена Україна протягом найближчих пів року надійде однозначна вимога, умова для якоїсь допомоги, для якоїсь підтримки, починаючи від “Північного потоку” і закінчуючи фінансовими ресурсами — це імплементація Мінська", - підкреслив політолог.

Він зазначив, що Арсен Аваков ніколи б не допустив виконання Мінських угод, тому це може бути причиною відходу. При цьому, існує і третій сценарій.

"Я втомився, я йду. Політологи люблять грати в теорії змов, малювати собі якісь там думковіруси. Насправді ймовірність того, що людина (це не скасовує першого і другого сценарію), але основний мотив: "Слухайте, ну у мене є лимони в Італії, у мене є шикарна винотека, у мене є чудові книги". Зрештою, коли жити?", - додав Харебін.

Як повідомляв Знай.ua, Верховна Рада офіційно звільнила Арсена Авакова з посади міністра.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв зазначив, що відставка Авакова — це тригер внутрішньополітичної кризи.