Як зараз йдуть справи в керівництві Національної служби здоров'я України? Це питання у програмі «Романенко. Бесіди» розглядає експерт з медицини Анатолій Якименко.

«У НСЗУ все йшло своєю чергою, і Віленського мали обрати главою як представника влади. Але в ситуацію втрутився інший кандидат на цю посаду – Вадим Арістов, який трохи пояснив, в чому справа. А справа була катастрофічною, оскільки у більшості лікарень не було домовленостей з НСЗУ. Більшість людей дізналася про це вже після, але я відстежував тему. У керівників і в колективах закладів охорони здоров'я, м'яко кажучи, була легка паніка. Договори так і не були підписані, і люди пішли з роботи без грошей», - розповідає гість програми.

За його словами, влада обіцяла покарати винних. Всі очікували, що крайніми виявляться головні лікарі.

«Але в результаті стрілки перевели на Віленського. Мало хто розуміє, що це означає. По-перше, ми повинні чітко розуміти, що це – фігура не суб'єктна. Він однозначно виконує вказівки. Річ у тім, що громадяни обирають морально суб'єктних людей, а ось в державних службах потрібні просто виконавці вказівок. У всіх було відчуття, що Віленський виконує вказівки Мінфіну», - каже Анатолій Якименко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше розповідалося про можливі наслідки реформи охорони здоров'я.

Також Знай.ua повідомляв, що українські медики дали прогноз щодо наслідків звільнення Максима Степанова з поста міністра охорони здоров'я.