Для чого Україні Національна Служба здоров’я? Детальніше про це розповів експерт з медицини Анатолій Якименко у програмі Юрія Романенка «Романенко Бесіди».

За словами експерта, причин на створення НСЗУ було кілька, але не всі вони явні. «Ключове, як пояснювалося, вважалося, що бюджетні кошти витрачаються нераціонально, і ми повинні не фінансувати стіни, а закуповувати якісь конкретні дії», - зазначає він.

Як пояснює Якименко, НСЗУ створили як представника інтересів суспільства, він на його боці і для нього закуповує послуги. Експерт пояснює, що на меті в НСЗУ – змусити лікарів обліковувати свою роботу і зарплату, відповідно, отримувати за неї. Також він додає, що це демонстрація діяльності медиків.

«Але насправді є така, прихована складова», - підкреслює гість програми. Він пояснює, що НСЗУ вирішили створити реформатори, які не мають жодного зв’язку з цією сферою, але які переконані в тому, що на роботі медики не працюють. «Вони не завантажені, не довантажені, і для того, щоб візуалізувати їх роботу — вводиться НСЗУ і оплата за конкретну надану послугу», - зазначає Якименко. Також він вважає, що це радше калька системи охорони здоров’я Британії.

Особисто він із такою позицією не погоджується, адже лікар має завжди бути готовим виконати свою роботу, тобто надати медичну допомогу. Принагідно він порівнює медика із пожежником: ані першому, ані другому не можна давати максимальне завантаження. Зокрема щодо пожежника Якименко навіть іронізує, мовляв, аби було 4 пожежі на день, доведеться щось навмисно підпалити.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко розповів, чи треба хірургам робити більшу кількість операцій.

Також Знай.ua писав про те, що компанія Pfizer вважає необхідним введення третьої дози вакцини.