Політичний експерт Тетяна Лупова в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповіла, що міністр МВС Арсен Аваков пішов на випередження, і відпустив міністерство у вільне плавання.

Тетяна Лупова зазначила, що ні для кого не секрет, що у міністра МВС Арсена Авакова були питання з президентом Володимиром Зеленським.

"Було зрозуміло, що рано чи пізно його спробують зняти. Я так розумію, що він пішов на випередження і, мабуть, не зовсім очікувано. Я думаю, що він це зробив раптово для нашої монобільшості. Для партії влади. І ось вони проголосували, зібралися все-таки", - сказала Лупова.

За її словами, у Верховної Ради вийшло підтримати президента і поміняти міністра Міністерства внутрішніх справ.

Вона зазначила, що Арсен Аваков не став звітувати за свою роботу, оскільки його діяльність була і так ясною, і не прихованою.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"Я думаю, це була спланована з його боку акція (не чекати відставки восени, - ред.). Всіх здивувати. Тому що це остання сесія, Рада йде на канікули. Як вони встигли проголосувати, так зібралися. Судячи з того, як йшли обговорення кандидатур на його місце — у влади не було ще відрепетируваного процесу, а хто замість нього. Тому що було кілька кандидатур. Тобто, точно ще не визначилися, що робити далі", - додала Лупова.

За її словами, у Арсена Авакова вийшло створити ефект несподіванки і поки невідомо, хто буде керувати міністерством.

"Моя версія така, що Аваков вирішив відпустити цей корабель у вільне плавання. Умовно кажучи: "А тепер спробуйте без мене", - підкреслила експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Верховна Рада офіційно звільнила Арсена Авакова з посади міністра.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Харебін розповів, чому звільнився Аваков: "Є три сценарії".