Яким був міністром внутрішніх справ Арсен Аваков, відомо – а чого слід чекати від нового глави відомства Дениса Монастирського? Ситуацію в програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» коментує політичний експерт Тетяна Лупова.

«Щоб міністру змінити політику свого міністерства, необов'язково бути чиїмось ставлеником – багато що залежить від кон'юнктури. Можна перевзутися в польоті. Я зараз говорю не конкретно про Монастирського, а про загальні принципи. Всі роки існування незалежної України ми спостерігаємо, як політики переходять з однієї партії в іншу. При виборі міністра на те, наскільки людина комусь вірна, потрібно дивитися в останню чергу. Туди потрібен насамперед професіонал», - підкреслює гостя програми.

Вона радить дивитися на те, чи є у кандидата досвід управління величезними колективами, і чи вміє він швидко заробляти в таких колективах репутацію.

«Вперше у нас позначилася ця проблема, коли почалася реформа охорони здоров'я, і на чолі величезних лікарняних комплексів виявилися люди, які ніколи раніше ними не управляли. Авторитетні лікарі почали бунтувати і йти. І зараз головне питання – чи впорається новий міністр зі своїм завданням», - зазначає Тетяна Лупова.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, Верховна Рада офіційно призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Руслана Бізяєва, Арсен Аваков може залишитися негласним керівником МВС.