Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, чому звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова стало несподіванкою.

"Ніхто не прогнозував відставку Авакова в цей час. Взагалі ніхто. Чутки ходили, що восени, ближче до 24 серпня, але ніяк не зараз. Дуже багато хто пов'язує це з зустріччю Арсена Борисовича і Джорджа Кента. Тимчасово виконуючого обов'язки посла США в Україні. Але це, скажімо так, частково пояснює ситуацію, тому що в тіньовій політиці Арсен Борисович якраз абсолютно автономно і вільно спілкувався з людьми такого рівня", - сказав Руслан Бізяєв.

Він зазначив, що немає нічого дивного в тому, що Арсен Аваков буде продовжувати цю діяльність, і його баланс сил нікуди не дінеться.

За його словами, він вірить в те, що Арсен Аваков залишається негласним керівником МВС. При цьому, Дениса Монастирського призначать наступним міністром МВС.

"Денис Монастирський може пропрацювати міністром близько 3-4 місяців. До наступної відставки Кабміну", - додав політолог.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Бізяєв зазначив, що Володимир Зеленський пообіцяв Арсену Авакову кілька місяців спокою.

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов розповів, що посприяло відставці Авакова.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Харебін розповів, чому звільнився Аваков: "Є три сценарії".